Vin

  VINO KRUKAN !

  Vårt vin här på krukan importeras med hjälp av två vinnördar, Ida och Ingvar. 

  Ida hittar riktigt fina viner fån Frankrike, Italien och Kullabygden. Dessa vinerna kommer dirkt ur den kran som du önskade att du hade där hemma. Det var några innovatörer i vinbranchen slog ihop sina kloka huvuden, spetsade sina vinnäsor och kom till att prata om vin, korkar, flaskor, frakt och moder jord. De kom fram till att ett sätt att bidra till en bättre miljö och en gladare planet är att minimera delar av ovannämnda. Detta genom att tappa vinet på tunnor eller stora flaskor som kopplas till en tappkran. En tunna rymmer 20 liter, alltså 27 flaskor och 27 korkar, 27 ettiketter och 3-5 kartonger. Som ni hör är vi kompisar med Greta!

  Ingvar importerar våra vin på flaska. Han plockar fram de finaste hantverksvinerna. Där det är samma bonde från druva till korkning av flaskan. Vinbönderna har alla sin egen personliga historia som vi får vara med och ta del av. Vissa av bönderna har till och med varit här och hälsat på oss. Dom är allihopa små producenter med stora hjärtan.

  Krukmakeri

  Vid foten av kullaberg, i byn Mölle, ligger sedan 1997 krukmakeriet som står för det irrationella, långsamma och kanske något motsträviga. Ty i dessa tider när svensk industri fått för sig att den enda möjliga vägen är att producera mest möjligt, billigast möjligt och helst på andra sidan planeten, strävar vi envetet åt motsatta hållet.

  Läs mer

  Instagram @mollekrukmakeri

  Webbplats www.mollekrukmakeri.se använder cookies. Mer information.